Meer bewegen? Wat strakker in je vel komen? En wellicht wat fitter worden? Start met lopen. Lopen is namelijk ontzettend goed voor je. Zet je per dag meer dan 10.000 stappen? Dan heeft dit een gezond effect op lichaam én geest? Maar om nou de hele dag bij elke stap mee te tellen? Dat kan natuurlijk veel makkelijker. Schaf een stappenteller aan. In deze blog vertellen we je alles over de beste stappentellers van dit moment!

Wandelen is ontzettend goed voor je. Het heeft direct invloed op je gezondheid, je humeur en het geeft je geest direct een flinke boost. Het is daarnaast simpel en je hoeft er alleen maar je voordeur voor uit. Vergeet dus die dure sportschoolabonnementen waar je veel te weinig bent. En vergeet uren zweten of een paar keer per week jezelf afbeulen. Maar hoe kun je nou meer wandelen op een dag?

Stappenteller bij de Lidl

Bij de Lidl weten ze altijd de mooiste producten neer te leggen tegen een zeer lage prijs. Deze stappenteller van Silvercrest kan jij linken aan de app: ‘’HealthForYou’’. Naast natuurlijk het accuraat bijhouden van het aantal stappen dat jij hebt gelopen kan deze fitness-armband nog veel meer. Hij kan bijvoorbeeld jouw slaaptijd bijhouden. Hierdoor weet jij wanneer jij het diepst slaapt, soms wekken wij onszelf precies in onze diepe slaap, dit resulteert vaak in moe wakker worden. Door deze handige functie kan jij jezelf wekken wanneer jij in een minder diepe slaap bent waardoor je minder moe wakker wordt. Als jij een berichtje binnen krijgt op je telefoon kan je inschakelen dat je stappenteller dit meldt. Mocht jij een keer een rondje in de regen willen lopen, dan is dit geen enkel probleem, want jouw fitness-armband is spatwater dicht en kan hierdoor zonder zorgen worden gedragen tijdens flinke regenbuien.

Bekijk deze stappenteller hier

Op dit moment worden er geen stappentellers bij de Aldi en de Action verkocht. Maar we hebben wel een paar andere voordelige stappentellers voor je gevonden!

Andere goede goedkope stappentellers

Ons overzicht van de beste goedkope stappentellers nu online te koop.

TrendX stappenteller

Deze stappenteller is de goedkoopste die jij op de markt gaat vinden. Voor een paar euro heb jij een stappenteller die niet meer en niet minder doet dan jouw stappen te tellen. Daarvoor koop jij hem uiteindelijk ook gewoon, jij wil weten hoeveel jij iedere dag loopt. Met een handig systeem kan jij hem vastmaken aan jouw schoenen en vervolgens handig op een metertje zien hoeveel stappen jij hebt gezet. Aan het einde van je dag zet je het onderin jouw agenda en zo kan jij het hele jaar bijhouden hoeveel stappen jij per dag zet.

Bekijk deze stappenteller hier

Digitale stappenteller bij Bol.com

Deze stappenteller kan je fijn en handig om jouw arm doen. Hij ziet er een beetje uit als de activity-trackers of fitness-armbanden van tegenwoordig, maar dan houdt hij gewoon helder en overzichtelijk jouw stappen bij. Naast jouw stappen bij te houden kan deze ook nog bepalen aan de hand van jouw stappen hoeveel calorieën jij hebt verbrandt Er gaat een batterij in die voor hele lange tijd mee gaat, dus je hoeft hem niet constant te vervangen.

Bekijk deze stappenteller hier

Activity Tracker stappenteller

Via Bol.com verkopen ze nu voor maar een kleine prijs een fitness-armband. Deze is er om jouw levensstijl gezonder te maken. Jij wordt er iedere dag aan herinnerd dat jij jouw stappen nog moet zetten. Daarnaast staat hij de hele dag en nacht aan waardoor hij jouw slaapritme mooi in kaart kan brengen. Ook zal hij jouw hartslag, je bloeddruk en de hoeveelheid aan calorieën die jij per dag verbruikt meten. Al met al is dit een mooi model plus begin van jouw gezondere levensstijl.

Bekijk deze stappenteller hier

Xiaomi Mi Band 4 stappenteller

Deze stappenteller is goedkoop, maar werkt enorm goed. Veel gebruikers zijn enthousiast over de extreem goede prijs/kwaliteit verhoudingen, en dat is niet gek want ieder jaar weten ze bij Xiaomi het product weer verder te verbeteren. Je kunt deze stappenteller gebruiken als jij beschikt over een Android telefoon, maar ook als jij een IPhone hebt is dit geen probleem. De batterijduur is wel twintig dagen in stand-by stand. Dat is heel ruim voor een stappenteller. Ook kan jij zelfs jouw muziek bedienen met deze stappenteller, dat is natuurlijk naast de gebruikelijke functies als: het meten van jouw hartslag, tellen van jouw stappen en het bijhouden van het aantal kilometers dat jij hebt gelopen.

Bekijk deze stappenteller hier

Stryd V3 stappenteller

Dit is niet zomaar een stappenteller, het is een vermogensmeter. Je kunt deze stappenteller aan jouw schoenen vastmaken hierdoor meet hij nog beter wat jij nou eigenlijk doet. Daarnaast meet hij hoe efficiënt jij loopt en rapporteert dit vervolgens om zo prestatie bevorderende trainingen te maken. Het meet wel meer dan twaalf verschillende waarden waaronder: kracht, prestatie, looptechniek, wind en conditie. Deze stappenteller geeft de meest volledige en professionele metingen die jij als amateur renner wan krijgen. Dus ben jij bereid om meer te betalen voor meer data, dan is dit jouw nieuwe stappenteller.

Bekijk deze stappenteller hier

Fitbit Charge 3 stappenteller

Een Fitbit, de moderne en veel gebruikte stappenteller bij amateurs en professionals. Het scherm is ten opzichte van zijn broertje een stuk groter. Dit zorgt ervoor dat hij makkelijker leesbaar is tijdens het hardlopen. Het scherm is waterdicht, waardoor jij er ook mee kan zwemmen en dus al jouw sportactiviteiten tot in detail kan bijhouden. Hij heeft afhankelijk van jouw gebruik een batterijduur van wel zeven dagen. De gesp is gemaakt van hoogwaardig aluminium zodat hij lange tijd mee kan gaat. Naast je stappen kan hij ook nog eens jouw slaappatronen meten zodat jij je wekker op het juiste moment kunt zetten.

Bekijk deze stappenteller hier

Belesy stappenteller

Deze stappenteller is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waardoor jij hem kan aanpassen aan jouw wensen. Daarnaast heeft deze stappenteller enorm veel functies zoals; het meten van jouw hartslag, jouw bloeddruk en jouw calorieënverbruik. Daarnaast kan jij zien doormiddel van de verbinding met bluetooth of er inkomende oproepen zijn op jouw telefoon. Hoe laat het is en kan jij een alarm op stappenteller inzetten. Als jij gaat touwtjespringen kan jij exact zien hoeveel slagen jij rond bent gekomen met het touwtje, dit is enorm handig als jij een fanatiek sporter bent. Je kan hem gebruiken als jij een telefoon met Android of een Apple telefoon hebt.

Bekijk deze stappenteller hier

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van een stappenteller?

We pakken veel te vaak de auto. Dus probeer kleine afstanden, die je makkelijk kunt wandelen, eens lopend te doen. Wil jezelf uitdagen? Start dan elke ochtend met dertig minuten stevig door wandelen. Je kunt bijvoorbeeld naar je werk lopen, of de wekker dertig minuten eerder zetten. Je begint de dag effectiever en dat merk je heel de dag door. Je hebt namelijk veel meer energie en daardoor kom je de dag veel beter door.

Zo kom je aan je stappen

Maar ook gedurende dag kun je heel veel meters maken. Denk aan niet de lift te nemen, maar juist de trap. Loop eens een rondje door het kantoor als je merkt dat je wat duf wordt. Of wandel tien minuten in je pauze. De buitenlucht zal je goed doen. Doordeweeks kun je op deze manier aan je aantal stappen komen. Maar trakteer jezelf in het weekend op een mooie extra lange wandeling. Bijvoorbeeld met je partner en kids in het bos, of met een vriend of vriendin op het strand. Zo houd je het lopen leuk!

Verbrand ik dan ook calorieën tijdens het wandelen? Jazeker! Als je bijvoorbeeld 6 kilometer per uur wandelt. Dan verbrand je ongeveer tussen de 5 en 8 calorieën per minuut. Als je 45 minuten wandelt, zijn dat zo’n 280 calorieën. En heeft dat effect? Je moet ongeveer 7000 calorieën verbranden om een kilo lichter te wegen. Je kunt dus 1 kilo per maand verliezen door enkel te wandelen!

Je kunt een applicatie downloaden voor op je telefoon die je stappen rekent. Maar een stappenteller voor aan je schoen of voor om je pols is meer accuraat. Je neemt tenslotte niet altijd je telefoon mee als je naar het toilet wandelt.

Stappenteller: wat is dat?

Dit apparaat kun je om je pols doen of aan je schoen gespen. Het meet vervolgens je aantal stappen. Vaak kun je een app downloaden om precies te zien hoeveel je hebt gelopen. Je kunt daarnaast ook een sporthorloge aanschaffen, maar voor het wandelen is vaak een stappenteller genoeg. Het is daarnaast ook een heel fijne motivator. Want heb je een dag veel gezeten, dan kom je niet aan je 10.000 stappen. Maar dat is je doel! Dus wandel je nog snel een uurtje om aan je stappen te komen.

Goedkopere stappentellers zijn minder accuraat dan duurdere modellen. Deze zijn vaak wat genuanceerder. Hierdoor krijg je een wat meer waarheidsgetrouwe meting. Goedkopere modellen meten bijvoorbeeld een flinke armzwaai ook als stap. En dat wil je natuurlijk niet.

Weet een stappenteller dan précies hoeveel stappen je hebt gezet? Nee, niet helemaal. Maar een algoritme schat jouw aantal stappen. Volgens Canadese onderzoekers lopen mensen die proberen 10.000 stappen te zetten, gemiddeld zo’n 11.340 stappen. Dat scheelt dus weer. Maar nu niet smokkelen en stoppen bij de 9.000 hè!

You May Also Like