Meer bewegen? Wat strakker in je vel komen? En wellicht wat fitter worden? Start met lopen. Lopen is namelijk ontzettend goed voor je. Zet je per dag meer dan 10.000 stappen? Dan heeft dit een gezond effect op lichaam én geest? Maar om nou de hele dag bij elke stap mee te tellen? Dat kan natuurlijk veel makkelijker. Schaf een stappenteller aan. In deze blog vertellen we je alles over de beste stappentellers van dit moment!

Wandelen is ontzettend goed voor je. Het heeft direct invloed op je gezondheid, je humeur en het geeft je geest direct een flinke boost. Het is daarnaast simpel en je hoeft er alleen maar je voordeur voor uit. Vergeet dus die dure sportschoolabonnementen waar je veel te weinig bent. En vergeet uren zweten of een paar keer per week jezelf afbeulen. Maar hoe kun je nou meer wandelen op een dag?

We pakken veel te vaak de auto. Dus probeer kleine afstanden, die je makkelijk kunt wandelen, eens lopend te doen. Wil jezelf uitdagen? Start dan elke ochtend met dertig minuten stevig door wandelen. Je kunt bijvoorbeeld naar je werk lopen, of de wekker dertig minuten eerder zetten. Je begint de dag effectiever en dat merk je heel de dag door. Je hebt namelijk veel meer energie en daardoor kom je de dag veel beter door.

Zo kom je aan je stappen

Maar ook gedurende dag kun je heel veel meters maken. Denk aan niet de lift te nemen, maar juist de trap. Loop eens een rondje door het kantoor als je merkt dat je wat duf wordt. Of wandel tien minuten in je pauze. De buitenlucht zal je goed doen. Doordeweeks kun je op deze manier aan je aantal stappen komen. Maar trakteer jezelf in het weekend op een mooie extra lange wandeling. Bijvoorbeeld met je partner en kids in het bos, of met een vriend of vriendin op het strand. Zo houd je het lopen leuk!

Verbrand ik dan ook calorieën tijdens het wandelen? Jazeker! Als je bijvoorbeeld 6 kilometer per uur wandelt. Dan verbrand je ongeveer tussen de 5 en 8 calorieën per minuut. Als je 45 minuten wandelt, zijn dat zo’n 280 calorieën. En heeft dat effect? Je moet ongeveer 7000 calorieën verbranden om een kilo lichter te wegen. Je kunt dus 1 kilo per maand verliezen door enkel te wandelen!

Je kunt een applicatie downloaden voor op je telefoon die je stappen rekent. Maar een stappenteller voor aan je schoen of voor om je pols is meer accuraat. Je neemt tenslotte niet altijd je telefoon mee als je naar het toilet wandelt.

Stappenteller: wat is dat?

Dit apparaat kun je om je pols doen of aan je schoen gespen. Het meet vervolgens je aantal stappen. Vaak kun je een app downloaden om precies te zien hoeveel je hebt gelopen. Je kunt daarnaast ook een sporthorloge aanschaffen, maar voor het wandelen is vaak een stappenteller genoeg. Het is daarnaast ook een heel fijne motivator. Want heb je een dag veel gezeten, dan kom je niet aan je 10.000 stappen. Maar dat is je doel! Dus wandel je nog snel een uurtje om aan je stappen te komen.

Waar moet ik opletten?

Goedkopere stappentellers zijn minder accuraat dan duurdere modellen. Deze zijn vaak wat genuanceerder. Hierdoor krijg je een wat meer waarheidsgetrouwe meting. Goedkopere modellen meten bijvoorbeeld een flinke armzwaai ook als stap. En dat wil je natuurlijk niet.

Deze stappentellers raden wij aan!

1. Stryd V3

Deze stappenteller kun je aan je schoen vastmaken, hierdoor krijg je een heel persoonlijke meting.

(Prijs: 230 euro)

2. Auxilium – Lanoux & Blanche

Je kunt deze stappenteller al je activiteiten van de dag toevertrouwen. Op je werk, tijdens het wandelen en zelfs in de sportschool. Ook registreert ‘ie je calorieverbruik en slaapritme.

(Prijs: 95 euro)

3. Belesy

Dit apparaat is meer een smartwacht, maar dan een heel luxe variant. Waardoor je hem heel mooi op je werk kunt dragen. Deze stappenteller heeft naar een stappenteller, ook een hartslagmeter, bloeddrukmeter en vertelt hoeveel calorieën je hebt verbrand. Ook kun je Whatsapp-meldingen hierop ontvangen.

(Prijs: 66 euro)

4. Optible Sante

Dit apparaatje is klein, maar kan ontzettend veel. Het vertelt je hoe gezond je bezig bent. Bijvoorbeeld door het aantal stappen, maar ook je bewegingspatroon monitort ‘ie. Je kunt deze stappenteller in verschillende kleuren bestellen. En ook de prijs is klein!

(Prijs: 55 euro)

Weet een stappenteller dan précies hoeveel stappen je hebt gezet? Nee, niet helemaal. Maar een algoritme schat jouw aantal stappen. Volgens Canadese onderzoekers lopen mensen die proberen 10.000 stappen te zetten, gemiddeld zo’n 11.340 stappen. Dat scheelt dus weer. Maar nu niet smokkelen en stoppen bij de 9.000 hè!

0 Shares:
You May Also Like