Nu de zomervakantie weer voor de deur staat, gaan scholieren en jongeren massaal op zoek naar een vakantiebaantje voor in de zomermaanden. Naast afspreken met vrienden en vriendinnen (bijvoorbeeld voor een gezellige gaming avond), relaxen en op vakantie gaan, moet er uiteraard ook wel wat werk verzet worden. Wacht echter niet te lang met jouw zoektocht naar een leuke bijbaan deze zomer, want dan zijn anderen jou voor en vis je helaas achter het net. In deze blog zullen we drie redenen uiteenzetten om vandaag nog op zoek te gaan naar een vakantiebaantje voor deze zomer. Naast dat je er een extra zakcentje mee verdient, kent het hebben van een vakantiebaantje in de zomervakantie ook nog enkele andere voordelen. Welke dit zijn lees je hieronder. Lees dus snel verder!

Het valt op dat veel mensen in Google zoeken naar: korting, vakantie, hotel boeken, boekingen, creditcard. Het zoekwoord geeft aan dat veel mensen zoeken naar een hotel die ze kunnen boeken waar je natuurlijk een mooie korting kunt pakken. Voordat je kunt boeken moet je natuurlijk wel eerst een mooi zakcentje hebben opgebouwd.

Je verdient er een extra zakcentje mee

Eén van de belangrijkste redenen waarom jongeren en scholieren kiezen voor een zomerbaantje is natuurlijk het extra zakcentje dat ze ermee kunnen verdienen. Al die etentjes, dagjes weg en bioscoopavonden kosten uiteraard geld, geld dat je toch op de één of andere manier bij elkaar moet zien te sprokkelen. Een bijbaantje is hier ideaal voor. Voordat je het weet heb je voldoende geld bij elkaar gespaard om jouw vrienden en/of vriendinnen te trakteren op een avondje barbecueën, wokken of een lekkere high tea met z’n allen. Natuurlijk kun je het geld ook opzij zetten voor een grotere aankoop, zoals een scooter, een merktas of een gaming laptop. Het is jouw geld, dus jij mag helemaal zelf bepalen wat je ermee doet!

Je doet werkervaring op (staat goed op je cv!)

Naast dat je er een extra zakcentje mee verdient, doe je met een vakantiebaantje ook werkervaring op. Zoek bijvoorbeeld een baantje in de studierichting die je momenteel volgt of in de toekomst wilt gaan volgen. Of misschien kom je wel te werken in een sector waar je nog nooit aan had gedacht en blijkt het zo leuk te zijn dat je hier jouw toekomst wel in ziet. Alle werkervaring die je in je jongere jaren opdoet, is mooi meegenomen. Daarnaast staat het ook nog eens goed op je cv. Werkgevers zijn namelijk sneller geneigd om iemand aan te nemen die zijn of haar zomervakanties niet alleen maar heeft besteed aan chillen, relaxen en uitgaan.

Je leert nieuwe mensen kennen

Het leuke aan een nieuwe werkplek is dat je nieuwe mensen leert kennen. Mensen met een andere of juist zelfde achtergrond, gedeelde interesses, et cetera. Dit geldt natuurlijk ook voor een zomerbaantje. Het maakt niet uit hoe kort je ergens werkt, je zult altijd nieuwe mensen leren kennen. Dit kunnen mensen zijn waar je totaal geen klik mee hebt, maar ook toekomstige vrienden voor het leven.

0 Shares:
You May Also Like