Bijna elke tv op de markt noemt zichzelf smart. Maar wat zijn smart tv’s? Wat maakt een smart TV en hoe smart zijn ze? Smart Tv’s, bieden net als smartphones en smart home devices, internet connectiviteit en ondersteuning voor een scala aan apps. Dit opent een wereld aan nieuwe entertainmentopties. Van het streamen van video op Netflix en Hulu tot het spelen van games, het controleren van sociale media en het besturen van een heel huis vol aangesloten gadgets. In principe is het dus een tv die je in staat stelt om verbonden te zijn met het internet.

Smart TV van de Aldi

Je kunt op dit moment een prima smart TV van de Aldi vinden voor bij jou in huis. Dit is de Smart TV van Medion. Hij is helaas niet 4K, maar met de HD kwaliteit zal je jouw films en video’s prima kunnen zien. Het grote scherm van ruim 65 inch komt zeker van pas. De handige thuisbibliotheek maakt het mogelijk om alle soorten apps te openen, denk bijvoorbeeld aan YouTube of aan Netflix. Door de voordelige prijs is het ook voor jou mogelijk om een smart TV te kopen voor een aanzienlijk lagere prijs dan normaal. Hij is voorzien van een goede achtergrondverlichtingstechnologie, hierdoor komen de kleuren beter naar voren tijdens het kijken. Voor deze lage prijs is dit een aanbieding die je echt niet mag missen.

Smart TV van de Lidl

Het is ook mogelijk om te kiezen voor de Smart TV van de Lidl. Deze Smart TV is afkomstig van het merk Sharp. Hoewel het een relatief onbekend merk is betekent dit niet dat het een slechte kwaliteit is. De Smart TV biedt alle apps die je maar nodig kunt hebben. Dankzij het grote 55 inch scherm zullen jouw films prachtig te zien zijn. Een voordeel van deze TV ten opzichte van de tv’s van hierboven is het feit dat deze tv wel 4K ondersteund. Hiermee weet je dus zeker dat je de hoogste kwaliteit films kunt bekijken. Ook is hij voorzien van goede luidsprekers, hierdoor zal je tijdens het kijken van films niets missen van de gesprekken. Een prima optie om voor te gaan bij jou in huis.

Op dit moment is er helaas geen smart tv beschikbaar bij de Action. Mogelijk zal dit in de toekomst anders worden, hou dus zekers de folders in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Andere goedkope smart tv’s

Het is natuurlijk niet zo dat er geen andere modellen zijn om voor te kiezen. Sterker nog, er is een hele reeks aan smart tv’s die je kunt kopen voor een zeer schappelijke prijs. Hieronder hebben we een aantal uitstekende alternatieven voor je onder elkaar gezet:

  • Samsung UE43RU7470

Voor een TV die maar al te vaak over het hoofd wordt gezien, zijn we blij te zien dat Samsung met de UE43RU7470 een prime smart tv heeft weten te produceren. Het is het vermelden waard dat de Samsung UE43RU7470 technisch gezien identiek is aan de andere tv’s in het assortiment, waaronder de UE43RU7400 en UE43RU7410. Het biedt alle verwachte verbindingen en streaming video apps, daarnaast ondersteunt deze tv Wi-Fi en de Bixby voice assistant.

  • Hisense R50B7120UK Roku TV

Dit is de meest goedkope 50 inch TV die je kunt kopen. De Hisense R50B7120UK is een directe LED-backlit TV, met een 4K resolutie, HDR-ondersteuning en alle apps die je mogelijk nodig hebt. Qua functies en connectiviteit biedt het alles wat je nodig hebt. Dit zijn onder andere HDMI, USB- en hoofdtelefoonaansluitingen, Amazon Prime Video, Netflix, Freeview Play, Apple TV, Disney Plus, Spotify, en nog veel meer handige functies. De universele zoekopdracht maakt het makkelijk om jouw apps snel te vinden en te openen. Belangrijk is wel om te vermelden dat 4K alleen kan als de film hier ook echt voor bedoeld is.

  • Samsung UE43RU7020

De Samsung UE43RU7020 is het kleinste formaat van het laagste bereik van het Samsung TV-assortiment voor dit jaar. En als je een betaalbare maar nog recente Samsung TV wilt voor in huis, dan is dit de beste optie om voor te kiezen. Qua prestaties levert deze TV een uitstekend zwart niveau dankzij een indrukwekkend uniforme achtergrondverlichting. 4K maakt het mogelijk om altijd weer scherp naar je films te kijken. De kijkhoeken zijn niet zo sterk als de bovenstaande opties, maar dit zal niet echt van belang zijn bij het kijken. Los van dit puntje is het een prima keuze om voor te gaan als je zoekt naar een goede smart tv.

  • Philips 50PUS6703

De Philips 50-inch 4K HDR TV heeft de opvallende Ambilight-beeldtechnologie van het bedrijf en alle slimme tv-apps die je nodig hebt. Bovendien levert hij voor de prijs een werkelijk briljante beeldprestatie. Speel 4K-inhoud af en geniet van de kleuren met natuurlijke huidtinten. Er is textuur voor de achtergronddetails en een indrukwekkend close-up inzicht, zelfs als je overschakelt op HD-kwaliteit. Hij is niet zo goed als de bovenstaande opties, maar het is nog steeds een prima tv voor bij jou in huis. Vooral als je kijkt naar de voordelige prijs van deze smart tv.

Waar op te letten bij het kopen van een Smart tv

Wil je nu zelf een smart tv kopen dan is het handig om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. De eerste is de prijs. De prijzen van tv’s zijn de afgelopen 3 tot 5 jaar enorm gedaald. Op dit kun je smart tv’s vinden voor zeer schappelijke prijzen. Het is daarom echt niet meer nodig om voor de duurste soorten smart tv’s te kiezen. Mocht je op zoek zijn naar de best mogelijke tv’s dan raden wij je aan om te gaan voor de 4K kwaliteit. Als je eenmaal ziet hoe scherp dit is zal je nooit meer terug willen naar je oude tv.

0 Shares:
You May Also Like