Dat bezine- en dieselauto’s niet zo best zijn voor het milieu, dat is inmiddels wel bekend. En dus wordt er hard gezocht naar andere manieren om auto’s te laten rijden. Inmiddels is de ontwikkeling van elektrische auto’s al zover dat steeds meer merken één of meerdere modellen in een elektrische variant op de markt brengen. En zo wordt elektrisch rijden voor steeds meer mensen betaalbaar. Wat zijn de beste elektrische auto’s van dit moment? Een top 5 elektrische auto’s van 2020 vind je hier!

5. Renault Twingo ZE

Deze auto is nog niet op de markt maar gaat er aan komen aan het einde van dit jaar. Bij introductie zal dit de goedkoopste elektrische auto worden die op dat moment verkrijgbaar is. De naam verraadt al dat dit de elektrische variant is van het compacte model van Renault, de Twingo die we al heel wat jaren in het straatbeeld zien.

4. Smart EQ

De kleine Smartjes gaan inmiddels ook al weer heel wat jaren mee. Inmiddels worden deze gemaakt door Mercedes en zijn er ook enkele elektrische modellen te krijgen. Zowel de Smart Fortwo (een tweezitter) als de Forfour (een iets grotere variant voor maximaal vier personen) kunnen elektrisch aangeschaft worden, waarbij de Fortwo ook als cabrio gemaakt wordt. Het is en blijft de ultieme stadsauto, want overdwars parkeren kan echt alleen met een Smart!

Vergeet trouwens niet dat ook een elektrische auto verzekerd moet worden. En bij een voordelige auto wil je natuurlijk ook een goede maar niet te dure verzekering. Ook voor een elektrische auto loont het dus om te beginnen met autoverzekering vergelijken voordat je een keuze maakt!

3. Skoda Citigo-e / Volkswagen e-Up / Seat Mii Electric

Deze drie compacte auto’s zijn drie zusjes van elkaar. In prijs verschillen ze nauwelijks, en hoewel ze alle drie een eigen uiterlijk hebben, zijn ze van binnen nagenoeg gelijk aan elkaar. Het zijn de elektrische varianten van bestaande auto’s van de Volkswagen groep, die wel allemaal in een nieuw, modern jasje gestoken zijn. Met de Citigo-e heb je ook nog eens veel kilometers voor de prijs, gemiddeld betaal je per kilometer actieradius net geen €90.

2. Volkswagen e-Golf

Een duurdere auto, maar dat komt vooral ook omdat deze wel een paar slagen groter is dan de compacte auto’s die we eerder noemden. De e-Golf is, zo verraadt de naam al, het elektrische broertje van de populaire Golf. Een volwaardige auto maar dan in de elektrische variant, met een actieradius van 300 kilometer ook geschikt voor langere ritten. En dankzij het formaat is deze auto ook geschikt als gezinsauto.

1. Volkswagen ID.3

Wederom een auto die nog niet op de markt is maar als het goed is in de zomer van 2020 op de markt komt. En weer een elektrische auto van Volkswagen, alleen dit keer een hele nieuwe auto in plaats van een elektrische variant van een bestaande auto. En bij deze auto krijg je dus ook meer keuze, bijvoorbeeld een grotere accu om maximaal 550 kilometer te kunnen rijden. Heel voordelig is de auto niet, maar voor wat je ervoor terug gaat krijgen is het zeker een mooie prijs! Dus als je kunt wachten, is dit wellicht de moeite waard.

De beste en goedkoopste verzekering voor je (nieuwe) elektrische auto sluit je snel en gemakkelijk af via verzekering-winkel.com, zodat je veilig op weg kan!

 

0 Shares:
You May Also Like