Een waterkoker, het is een apparaat wat eigenlijk iedereen in huis zou moeten hebben. Zoals je waarschijnlijk wel weet is een waterkoker bedoeld om water aan de kook te krijgen. Het heeft niet voor niets een waterkoker. Door het verwarmende element aan de onderzijde van het apparaat zal het water snel aan de kook komen. Waterkokers zijn zo afgesteld dat ze precies stoppen bij 100 graden. In tegenstelling tot reguliere waterkokers voor op het vuur zijn de elektrische waterkokers in staat om sneller te zorgen voor kokend water. Tijd om je meer te laten zien over de meest voordelige waterkokers van dit moment.

Waterkoker van de Aldi

Op de eerste plaats is het mogelijk om te kiezen voor een waterkoker van de Aldi. Op dit moment kun je de waterkoker van Russel Hobss vinden. Dit is een uitzonderlijk goed product om voor te kiezen. De RVS behuizing maakt dit een prachtige waterkoker om te zien. Het handige knopje maakt het eenvoudig om het water aan de kook te zetten. Je kunt de waterkoker dankzij de draaivoet van 360 graden altijd aan zetten. Er zijn verschillende instellingen die gekozen kunnen worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om 1, maar ook 3 kopjes aan de koop te brengen. Het duurt bij het snel koken maar 50 seconden voordat het water warm is. De inhoud van 1,7 liter maakt dit een perfecte waterkoker voor de mensen die thuis veel thee drinken.

Waterkoker van de Lidl

De waterkoker van de Lidl van het merk Silvercrest is ook een prima optie om voor te kiezen. Ook deze waterkokers zijn gemaakt van een sterk soort RVS, hierdoor ziet hij er echt mooi uit. Je kunt deze waterkoker zowel in het zwart als in het rood bestellen. De waterkoker is net zo groot als de bovenstaande optie, deze heeft ook een capaciteit van 1,7 liter. De kapselbodem is verstopt waardoor je het verwarmingselement niet meer kunt zien zitten. Een voordeel is het feit dat je het kalkfilter eenvoudig kunt verwijderen. Mocht hij vies zijn dan zal je hem binnen no time kunnen reinigen. De waterkoker heeft een waterindicator, schakelt na verloop van tijd automatisch uit en is beveiligd tegen droog koken. Met deze waterkoker zal je zeker weten dat je geen miskoop in huis zult hebben.

Waterkoker van de Action

De laatste mogelijkheid is om te gaan voor de Inventum waterkoker van de Action. Deze ziet er wat minder mooi uit dan de bovenstaande keuzes, maar hier staat wel tegenover dat hij een stuk goedkoper is. Deze waterkoker heeft een inhoud van maximaal 1,7 liter, in dit opzicht komt hij dus overeen met de bovenstaande waterkokers. Het handige anti kalk filter houd je water goed schoon bij het koken. Hij is voorzien van een GS-keurmerk en TÜV-milieusticker, hierdoor weet je dus zeker dat je voor een lange tijd vooruit kunt met je aankoop. Het duurt even voordat het water aan de kook is, maar voor deze lage prijs mogen we echt niet klagen over de prestaties van de waterkoker.

Andere goedkope waterkokers

Mocht je nog wat meer waterkokers willen inzien om uit te kiezen dan heb je geluk. Hieronder kan je een selectie vinden met een aantal andere prima waterkokers die je kunt kopen voor een zeer schappelijke prijs.

  • Proctor Silex K2070YA Electric Kettle

Als het gaat om de beste merken voor waterkokers staat Procter Silex altijd bovenaan de lijst. De K2070YA Electric Kettle voldoet aan een groot aantal veiligheidskenmerken. Deze kenmerken omvatten bijvoorbeeld een droogkookbeveiligingssensor. Dit betekent dat de ketel wordt uitgeschakeld als er geen water in de tank wordt gedetecteerd. Bovendien schakelt de K2070YA uit zodra het water het kookpunt heeft bereikt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het feit dat het water overkookt. Een prima optie om voor te kiezen dus.

  • Ovente KP72W Cordless Electric Kettle

Met een inhoud van 1,7 liter is de Ovente-ketel perfect voor meerdere personen. Het verwarmingselement brengt een volle pot aan de kook in iets minder dan tien minuten. Terwijl high-end modellen de opwarmtijd kunnen verkorten, is tien minuten voor de prijs ideaal. Wat we leuk vinden aan deze ketel is het zeer opvallende aan/uit-indicatielampje. De Ovente is voorzien van een kookdrogersensor en schakelt automatisch uit als het water de gewenste temperatuur bereikt.

  • Brentwood 1.2 L Stainless Steel Tea Kettle KT-1770

De Brentwood wordt wat betreft de eigenschappen geleverd met vele standaard opties die vergelijkbaar zijn met de Proctor Silex en de Ovente waterkokers. De KT-1770 heeft een automatische uitschakeling, een snoerloze kruik die aan de basis wordt bevestigd en een grote capaciteit van 1,2 liter. De Brentwood warmt ook snel water op, in slechts enkele minuten als de waterkoker net iets meer dan halfvol zit. Net als de Ovente heeft deze ketel een 360-graden basis. Een voordeel is alleen dat deze waterkoker gemaakt is van RVS.

  • Hamilton Beach Ensemble

Net als Proctor Silex is het merk Hamilton Beach synoniem voor hoogwaardige waterkokers. In tegenstelling tot andere waterkokers heeft het Ensemble een verborgen verwarmingselement dat 1500 watt gebruikt om water te koken. De 1,7-liter capaciteit van het Ensemble maakt deze ketel ideaal voor kantooromgevingen of voor gezinnen die veel thee en koffie drinken.

Waar op letten bij het kopen van een waterkoker

Het kopen van een waterkoker is relatief eenvoudig. Echter raden wij je aan om wel goed te kijken naar het materiaal van de waterkoker. Het is namelijk super belangrijk dat je het water in kunt schenken zonder je handen te verbranden. Het handvat zou dus van een sterk soort kunststof moeten zijn, niet van metaal. Let daarnaast even op de inhoud van de waterkoker. Wij raden je aan om minimaal te kiezen voor een waterkoker met een inhoud van 1 liter. Je wilt nu eenmaal ook wel eens de waterkoker gebruiken bij het koken. Een te kleine waterkoker kan voor aardig wat problemen zorgen.

0 Shares:
You May Also Like