Als je het leuk vindt om foto’s en filmpjes te maken dan zal je veel baat hebben bij een externe harde schijf. Een externe harde schijf is gewoon een harde schijf (HDD) of solid state drive (SSD) die is aangesloten op een computer aan de buitenkant in plaats van aan de binnenkant. Sommige externe schijven trekken stroom over hun datakabel, die natuurlijk afkomstig is van de computer zelf, terwijl andere een AC-wandverbinding nodig kunnen hebben om zelf stroom af te leiden. Een manier waarop je een externe harde schijf kunt zien is als een interne harde schijf die is verwijderd, bedekt met een eigen beschermend omhulsel en aangesloten op de buitenkant van jouw computer.

Externe harde schijven van Aldi

De Aldi is een prima winkel als het aankomt op harde schrijven. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de externe harde schijf van Intenso. Deze externe harde schijf heeft een opslagcapaciteit van ruim 3 TB. Dit geeft je meer dan genoeg opslag voor al jouw media. De maximale schrijfsnelheid van 75 MB/s brengt met zich mee dat het overzetten van bestanden echt ontzettend snel zal gaan. Hij werkt aan de hand van USB 3.0. Bij aankoop krijg je natuurlijk een kabeltje zodat je hem met al je apparaten kunt gebruiken. Nog een voordeel is dat je ruim 2 jaar garantie krijgt.

Externe harde schijven van Lidl                      

Ook de Lidl is een prima winkel voor het kopen van een externe harde schijf. Vaak kun je bij de Lidl terecht voor het bestellen van een Silvercrest harde schijf. Dit is een relatief bekend merk, hierdoor heb je wat meer zekerheid dan bij de Action. Er zijn verschillende uitvoeringen waar je voor kunt kiezen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor de 500 GB variant, maar ook voor de 1 of 2 TB variant. Dit geeft je meer vrijheid bij het kiezen van een externe harde schijf die precies aansluit bij wat je zoekt. De harde schijf kan met ieder apparaat verbonden worden door middel van de USB 2.0 verbinding. Dankzij de voordelige prijs is de harde schijf van de Lidl echt een prima optie om voor te gaan.

We hebben op dit moment helaas geen harde schijven kunnen vinden bij de Action. Echter zijn er genoeg andere alternatieven waar je voor kunt kiezen als je op zoek bent naar een extra harde schijf voor al jouw bestanden.

Andere goedkope Externe harde schijven

Naast de opties van hierboven zijn er natuurlijk nog veel meer soorten harde schijven waar je voor kunt kiezen. We hebben het net even wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder een selectie te maken met de beste opties die je op dit moment kunt kiezen.

  • Seagate Expansion

De harde schijf van Seagate Expansion is een van de meest beste keuzes voor jouw gegevensopslag. Het draagbare apparaat wordt geleverd met een breed scala aan gegevensopslagcapaciteit die varieert van 1 TB tot 4 TB. De stevige, ontworpen draagbare harde schijf heeft veel ruimte om gegevens op te slaan en is zeer compatibel met USB 2.0. Seagate Expansion-apparaten worden geleverd met 3 jaar garantie en zijn gemakkelijk compatibel met het Windows-besturingssysteem. Dit is dé optie voor degenen die op zoek zijn naar een grote harde schijf. Het is een merk wat al voor een lange tijd bekend staat om de uitzonderlijke kwaliteit die zij weten te leveren. Hierdoor weet je zeker dat je voor een langere tijd vooruit zal kunnen.

  • Samsung M3

De Samsung M3 wordt geleverd met een geavanceerde intuïtieve software die een eenvoudige plug and play-bediening met Windows biedt. Het is een van de beste USB-gevoede schijven in het draagbare segment. Door dit apparaat te kiezen, kan men de beveiliging van de schijf gemakkelijk beheren. Dit komt door het feit dat dit product beschikt over een beveiligde wachtwoordbeveiliging. Over het algemeen zijn er 1 TB en 2 TB Samsung M3 beschikbaar die handige draagbare opslagruimte bieden voor belangrijke bestanden en documenten. Het is compatibel met USB 3.0 en kan eenvoudig worden aangesloten op een laptop of tablet.

  • WD My Passport Ultra

De WD My passport Ultra is voorzien van automatische back-upsoftware en hardware versleuteling voor de beste opslagwaarde. Het apparaat is duurzaam, betrouwbaar, schokbestendig en wordt geleverd met een compacte gegevensopslagcapaciteit met hoge capaciteit. WD My passport Ultra is compatibel met USB 2.0 en USB 3.0-poort en beveiligt je bestanden tegen onbevoegde toegang met wachtwoordbeveiliging. Een prima optie als je op zoek bent naar een relatief bescheiden externe harde schijf.

  • Seagate Wireless Plus

Seagate Wireless Plus is een van de beste externe harde schrijven omdat het snelle toegang biedt tot Windows- en Mac-gebruikers. Het biedt een startgids voor eerste gebruikers. Als je het geavanceerde opslagprogramma kiest, kun je de bestanden eenvoudig overzetten zonder kabels of internet. Het voegt 1 TB opslagruimte toe aan meerdere apparaten. Hoewel deze harde schijf niet zo goed of uitgebreid is als de bovenstaande opties is het nog altijd een prima keuze om voor te gaan. Door de compacte omvang is het super eenvoudig om deze externe harde schijf overal mee naartoe te nemen als je dit graag wilt.

Waar op te letten bij het kopen van een Externe harde schijf

De belangrijkste specificatie waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een externe schijf is waarschijnlijk de opslagruimte. Het is niet goed om een hogesnelheidsapparaat met encryptie en toegang op afstand te kopen als het niet groot genoeg is om je informatie op te slaan. Welke maat is dan het beste? Dat hangt af van je wensen. Als je een apparaat wilt dat goed is voor het eenvoudigweg overbrengen van documenten, foto’s of andere media van het ene apparaat naar het andere dan kan een middelgrote flash drive ideaal zijn. Voor andere klussen heb je een grotere opslag nodig.

0 Shares:
You May Also Like