Op zoek naar het beste goedkope externe harde schijf? Wij scannen budgetwinkels als Lidl, Action, Aldi en Blokker voor de beste externe harde schijven. Daarnaast maken we een overzicht van de beste budget externe harde schijven van 2020. 

Zoeken op je computer, belangrijke documenten kwijt raken, uren zoeken naar een foto uit 2013. Een harde schijf biedt veel ruimte om al jouw digitale meesterwerken op op te slaan. Of het nu gaat om documenten, series, foto’s of video’s. Als je het leuk vindt om foto’s en filmpjes te maken dan zal je al snel veel baat hebben bij een externe harde schijf. Een externe harde schijf is gewoon een harde schijf (HDD) of solid state drive (SSD) die is aangesloten op een computer aan de buitenkant in plaats van aan de binnenkant. Sommige externe schijven trekken stroom over hun datakabel, die natuurlijk afkomstig is van de computer zelf, terwijl andere een AC-wandverbinding nodig kunnen hebben om zelf stroom af te leiden. Een manier waarop je een externe harde schijf kunt zien is als een interne harde schijf die is verwijderd, bedekt met een eigen beschermend omhulsel en aangesloten op de buitenkant van jouw computer.

Externe harde schijf van Aldi

De Aldi is een prima winkel als het aankomt op harde schrijven. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de externe harde schijf van Intenso. Deze externe harde schijf heeft een opslagcapaciteit van ruim 3 TB. Dit geeft je meer dan genoeg opslag voor al jouw media. De maximale schrijfsnelheid van 75 MB/s brengt met zich mee dat het overzetten van bestanden echt ontzettend snel zal gaan. Hij werkt aan de hand van USB 3.0. Bij aankoop krijg je natuurlijk een kabeltje zodat je hem met al je apparaten kunt gebruiken. Nog een voordeel is dat je ruim 2 jaar garantie krijgt.

Bekijk deze externe harde schijf hier

Externe harde schijf van Lidl

Ook de Lidl is een prima winkel voor het kopen van een externe harde schijf. Vaak kun je bij de Lidl terecht voor het bestellen van een Silvercrest harde schijf. Dit is een relatief bekend merk, hierdoor heb je wat meer zekerheid dan bij de Action. Er zijn verschillende uitvoeringen waar je voor kunt kiezen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor de 500 GB variant, maar ook voor de 1 of 2 TB variant. Dit geeft je meer vrijheid bij het kiezen van een externe harde schijf die precies aansluit bij wat je zoekt. De harde schijf kan met ieder apparaat verbonden worden door middel van de USB 2.0 verbinding. Dankzij de voordelige prijs is de harde schijf van de Lidl echt een prima optie om voor te gaan.

Bekijk deze externe harde schijf hier

We hebben op dit moment helaas geen harde schijven kunnen vinden bij de Action. Echter zijn er genoeg andere alternatieven waar je voor kunt kiezen als je op zoek bent naar een extra harde schijf voor al jouw bestanden.

Andere goede en goedkope Externe harde schijven

Naast de opties van hierboven zijn er natuurlijk nog veel meer soorten harde schijven waar je voor kunt kiezen. We hebben het net even wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder een selectie te maken met de beste opties die je op dit moment kunt kiezen. Voor jou geselecteerd en makkelijk op gesomd in een rijtje.

LaCie Rugged Mini USB 3.0 – 1TB

Deze harde schijf is geformatteerd voor de Mac en is speciaal geschikt voor reizigers. Maar zeker ook voor fotograven en videomakers. Waarom? Omdat ‘ie niet alleen schok en water bestendig is. Maar ook nog eens valbestendig is. Het heeft een robuust ontwerp. Je kunt dus zowel op de Mac als op Windows met deze harde schijf werken. En door de mini usb kun je hem makkelijk verbinden met je telefoon of je computer. De kabel is niet direct heel erg lang, maar je kunt er een andere voor aanschaffen. Er zit dus een handige rubberen hoes om deze externe harde schijf heen. Waardoor je nooit bang hoeft te zijn dat je jouw belangrijke documenten en informatie beschadigd. Want dat is wel het laatste wat je wilt. Ook de reviews wijzen uit dat de kwaliteit van deze schijf er goed is.

Bekijk deze harde schijf hier

Toshiba Canvio Basics 1TB

Deze harde schijf is ook ideaal voor onderweg. Ook het aantal ruimte dat je krijgt, namelijk 1 Tb, is meer dan genoeg om heel wat video’s, foto’s en andere belangrijke documenten op te slaan. Ook is het een andere manier om snel bestanden over te zetten. Hij is erg snel in het opslaan van belangrijke gegevens. Ook is dit apparaat NTFS-geformatteerd en daardoor compatibel met Windows 7, 8 en Windows 10. Als je dat wilt, kan hij ook opnieuw worden geformatteerd voor Mac OS X. Maar oorspronkelijk is hij dus bedoeld voor Windows. Het voedingstype is USB en USB 3.0 A.

Bekijk deze harde schijf hier

Basic, 1 TB van WOHI

Wil jij niets verliezen van een productieve werkdag? En wil je al jouw favoriete foto’s, films, video’s en bestanden goed op slaan? Dan maak je gebruik van zo’n goede externe harde schijf. Je kan al jouw bestanden goed beschermen of juist praktisch inrichten om mee te nemen op (zaken)reis. Eenmaal aangesloten aan jouw Windows-computer wordt deze harde schijf direct erkent. Je kunt nu heel gemakkelijk bestanden overzetten door de slepen-en-neerzetten functie. Je kunt er ook voor kiezen om de capaciteit van je computer op een simpele manier te vergroten door deze externe harde schijf constant aan gekoppeld te houden aan jouw computer. Zo kun je er direct van profiteren. De USB die wordt gebruikt is 3.0 en sluit daarmee aan elke SuperSpeed USB 3.0 poort. De kleur is grijs en de afmetingen zijn 1,5×11,7×8 (LxBxH).

Bekijk deze harde schijf hier

Backup Plus Portable 5 TB

Is jouw computer opslag al weer vol? Wie denkt heel veel ruimte nodig te hebben, komt al snel uit bij deze Backup Plus Portable 5 TB. Want geloof ons, 5 TB is echt een hele hoop. Of je nu te veel foto’s, films, documenten of series hebt. Voor de Backup Plus is het geen probleem. Je kan hem aan heel veel apparaten binden. Denk aan telefoons, tablets of laptops. Hierdoor ben jij nog meer klaar voor de gigantische digitale wereld. Er zijn geen grenzen meer voor de hoeveelheid van documenten dat jij wilt opslaan. Nouja, natuurlijk wel 5 TB. Maar vullen is knap lastig. Al weten we natuurlijk niet hoe vol jouw digitale leven. Maar we weten wel dat jij dat digitale leven veilig wilt stellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om regelmatig een back-up te maken. Bijvoorbeeld om het uur of wekelijks maar ook dagelijks. Wat jij maar net fijn vindt. Deze harde schijf kan je daarbij helpen. Zo wordt er gemakkelijk on-demand backups veilig weggeschreven. Hierdoor is het een soort groeiende digitale bibliotheek voor jou aan het worden. Perfect! Hij is betrouwbaar, snel, sterk en zeer groot. Hij is aan te sluiten om de Windows en de Mac-computers. Met een handige USB 3.0- poort.

Bekijk deze harde schijf hier

Seagate Expansion

100% vertrouwen op een degelijke harde schijf? De harde schijf van Seagate Expansion is een van de meest beste keuzes voor jouw gegevensopslag. Het draagbare apparaat wordt geleverd met een breed scala aan gegevensopslagcapaciteit die varieert van 1 TB tot 4 TB. De stevige, ontworpen draagbare harde schijf heeft veel ruimte om gegevens op te slaan en is zeer compatibel met USB 2.0. Seagate Expansion-apparaten worden geleverd met 3 jaar garantie en zijn gemakkelijk compatibel met het Windows-besturingssysteem. Dit is dé optie voor degenen die op zoek zijn naar een grote harde schijf. Het is een merk wat al voor een lange tijd bekend staat om de uitzonderlijke kwaliteit die zij weten te leveren. Hierdoor weet je zeker dat je voor een langere tijd vooruit zal kunnen.

Bekijk deze externe harde schijf hier

Samsung M3

Nooit meer uren zoeken naar een document? De Samsung M3 wordt geleverd met een geavanceerde intuïtieve software die een eenvoudige plug and play-bediening met Windows biedt. Het is een van de beste USB-gevoede schijven in het draagbare segment. Door dit apparaat te kiezen, kan men de beveiliging van de schijf gemakkelijk beheren. Dit komt door het feit dat dit product beschikt over een beveiligde wachtwoordbeveiliging. Over het algemeen zijn er 1 TB en 2 TB Samsung M3 beschikbaar die handige draagbare opslagruimte bieden voor belangrijke bestanden en documenten. Het is compatibel met USB 3.0 en kan eenvoudig worden aangesloten op een laptop of tablet. Zo hoef je nooit meer bang te zijn om een back-up te missen.

Bekijk deze externe harde schijf hier

WD My Passport Ultra

Wil jij nooit meer een belangrijk document kwijtraken? Of de kans lopen dat je alles kwijt bent nadat je computer is vastgelopen? De WD My passport Ultra is voorzien van automatische back-upsoftware en hardware versleuteling voor de beste opslagwaarde. Het apparaat is duurzaam, betrouwbaar, schokbestendig en wordt geleverd met een compacte gegevensopslagcapaciteit met hoge capaciteit. WD My passport Ultra is compatibel met USB 2.0 en USB 3.0-poort en beveiligt je bestanden tegen onbevoegde toegang met wachtwoordbeveiliging. Een prima optie als je op zoek bent naar een relatief bescheiden externe harde schijf.

Bekijk deze externe harde schijf hier

Seagate Wireless Plus

Kies jij voor zekerheid als het gaat om jouw belangrijkste digitale documenten? Seagate Wireless Plus is een van de beste externe harde schrijven omdat het snelle toegang biedt tot Windows- en Mac-gebruikers. Het biedt een startgids voor eerste gebruikers. Als je het geavanceerde opslagprogramma kiest, kun je de bestanden eenvoudig overzetten zonder kabels of internet. Het voegt 1 TB opslagruimte toe aan meerdere apparaten. Hoewel deze harde schijf niet zo goed of uitgebreid is als de bovenstaande opties is het nog altijd een prima keuze om voor te gaan. Door de compacte omvang is het super eenvoudig om deze externe harde schijf overal mee naartoe te nemen als je dit graag wilt.

Bekijk deze externe harde schijf hier

Waar op te letten bij het kopen van een externe harde schijf?

De belangrijkste specificatie waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een externe schijf is waarschijnlijk de opslagruimte. Het is niet goed om een hogesnelheidsapparaat met encryptie en toegang op afstand te kopen als het niet groot genoeg is om je informatie op te slaan. Welke maat is dan het beste? Dat hangt af van je wensen. Als je een apparaat wilt dat goed is voor het eenvoudigweg overbrengen van documenten, foto’s of andere media van het ene apparaat naar het andere dan kan een middelgrote flash drive ideaal zijn. Voor andere klussen heb je een grotere opslag nodig.

Houd er ook rekening mee dat je een externe harde schijf gebruik als opslag. Maar zorg er ook voor dat je dan jouw belangrijke informatie en documenten ook nog op een andere plek bewaard. Het laatste wat je wilt is dat je alles kwijt raakt of dat het wordt gesloten. Daarom is het altijd slim om of twee externe harde schrijven te gebruiken. En ze dan niet op dezelfde plek te bewaren. Of om bijvoorbeeld een cloud-systeem te gebruiken als extra.

0 Shares:
You May Also Like