Op zoek naar de beste goedkope houtbranders? Wij scannen budgetwinkels als Lidl, Action, Aldi en Blokker voor de beste houtbranders. Daarnaast maken we een overzicht van de beste budget houtbranders van 2020. 

Houtbranders, misschien ken je het al en scroll je gelijk door om te kijken wat de goedkoopste momenteel zijn, misschien wil je er wat meer over weten. Met een houtbrander kan jij mooi graveringen maken in onder andere houtproducten. Dit kan zijn in een boomstam jouw naam graveren of misschien wil jij een mooi logo in jouw leren jas maken. Dit kan allemaal met een houtbrander. Bij luxere houtbranders worden verschillende punten geleverd waardoor jouw houtbrander universeel wordt en jij verschillende ondergronden kunt voorzien van jouw eigen kunstwerken. Ook beschikken sommige over de kwaliteit om te snijden, dit door bijvoorbeeld piepschuim.

Op dit moment worden er geen houtbranders bij de Aldi, Lidl en de Action verkocht. Maar we hebben wel een paar andere voordelige houtbranders voor je gevonden!

Andere goede goedkope houtbranders

Ons overzicht van de beste goedkope houtbranders nu online te koop.

Houtbrander van Impaqt

Met een houtbrander kun je natuurlijk een hele hoop. Waaronder pyrografie. Dat betekent dat je met een houtbrander letters brandt. Of andere mooie dingen. Kunst van het brandschilderen, wordt het ook wel genoemd. Hiervoor heb je natuurlijk een goede hete pen nodig, zoals de houtbrander van Impaqt. Hierdoor kun je materialen verfraaien door erop te branden en te kleuren met de pen. Deze professionele set is een ideale uitvalbasis om mee te beginnen als starter. Je kan, naast hout, hiermee ook op bijvoorbeeld leer of andere kunststoffen tekenen. Je kan hem ook gebruiken als soldeerbout en piepschuimsnijder. Je krijgt deze houtbrander in een heel mooie set. Waardoor je alles netjes bij elkaar houdt. Deze luxe opbergkoffer heeft een heleboel moois in zich, namelijk heel veel opzetstukjes. Allereerst zit er natuurlijk de houtbrander in, maar ook een aluminium letter- en cijferplaat waarmee je strak te werk kan gaan. Er zitten 9 opzetstukjes bij waarmee je kan tekenen en 9 stempels. Ook zit er een opzetstukje bij waarmee je kan solderen. Een apparaat van goede kwaliteit waarmee je eindeloos kan spelen en proberen!

Bekijk deze houtbrander hier

Crafts & Co Houtbrander Kit

Deze 23-delige kit is een mooi product om te starten met pyrografie. Het is een leuke manier om bijvoorbeeld mooie cadeautjes voor geliefde te maken. Je kan namelijk met deze houtbrander houtbewerken, maar ook bepaalde soorten kunststof en ook leer. Hoe gaaf is dat! Hierdoor kun je een heel persoonlijk cadeau maken, door bijvoorbeeld mooie teksten erin te graveren of te branden. Pyrografie betekent dan ook letterlijk in het Grieks: schrijven met vuur. En bestaat uit de Griekse woorden: pur, wat voor vuur staat en graphos, wat schrijven betekent. De kleur van het apparaat is blauw en het is geschikt voor beginners, maar zeker als je ook wat meer ervaren bent kan je hier leuke dingen mee doen. Om met dit apparaat aan de slag te gaan kun je eerst het juiste opzetstuk erop zetten. Zodra je hem in het stopcontact doet wordt ‘ie al snel heet. Op warmen duurt ongeveer 6 minuten. Je kan het patroon tekenen op een stuk hout en daarna aan de slag gaan. Of je tekent het vanuit de losse pols natuurlijk. Wil je van opzetstuk wisselen dan zou dat met een tang moeten, want de opzetstukken worden natuurlijk heel erg heet. En wist je trouwens ook dat een gladde houtsoort of ondergrond beter werkt dan wanneer er veel groeven in zitten? Dan kun je namelijk geen mooie rechte lijnen maken.

Bekijk deze houtbrander hier

Velleman VTPY01 Houtbrander

Deze mooie houtbrander kun je net zoals de andere houtbranders gebruiken om te pyrograferen. Een leuke en creatieve manier om hout te bewerken. Of zoals je eerder al kon lezen, andere stoffen of ondergronden. Zoals leer of kunststof. Zeker wanneer je gek bent op natuurlijke producten is het leuk om eens een houtbrander te testen. Daarom is het ook fijn om niet direct een heel duur exemplaar aan te schaffen. Ontdek eerst of dit iets voor je is en of je het fijn vindt om hiermee te werken. Zeker wanneer je natuurlijk meerdere apparaten in huis hebt of als je niet zo vaak creatief bezig bent. Let er bij dit apparaat wel op dat het dus heel heet wordt. Wisselen van een opzetstuk, die je bij het product erbij krijgt, kan alleen met een tang. De aansluitspanning is 220 tot 240 volt en het verbruik is 30 watt. Dit product is dan ook handig in gebruik en voldoet bij de meeste mensen aan de verwachting!

Bekijk dit product hier

Flex professionele houtbrander

Deze houtbrander bestaat uit maar liefst 70 verschillende opzetstukken, hierdoor kun je uren plezier beleven met je je nieuwe houtbrander. Bij deze exemplaar krijg je ook nog eens gratis vingerbeschermers erbij. Want geloof ons, je wil echt niet met je vinger tegen deze zeer warme houtbrander komen. Hierdoor kun je ook nog eens meer zorgeloos te werk, waardoor je creativiteit nog meer kan vloeien. Je kan houten tandenborstels ermee bewerken, potloden, onderzetters en leuke sleutelhangers maken. De houten mogelijkheden zijn oneindig. Leuk om cadeaus mee te maken voor je naasten en geliefden. Je krijgt er daarnaast ook een complete set bij. Met een hout, hardcase hoes, de vingersbeschermers, 15 snijwerk-opstukken, 18 kleurpotloden, 5 stempel opzetstukken, stencils, 10 keer een stuk carbonpapier. En je krijgt er instructies bij, waardoor je direct aan de slag kan.

Bekijk deze houtbrander hier

Estatools Houtbrander voor de hobbyist

Of je nu een mooie juwelendoos wilt bewerken of een onderzetter van kurk. Alles wat van hout, kurk of leer is kun je bewerken. En zeker met deze leuke houtbrander voor de hobbyist. Want om te starten hoef je niet direct diep in de buidel te tasten of ingewikkelde apparaten te kopen. De kleuren zijn blauw en wit en je krijgt er een hoop handige tools bij. Zo krijg je er een instructiehandleiding bij. Ook een reinigingsborsteltje, 4 stiften en een brandmalstation. Hiermee kun je voorkomen dat je er per ongeluk tegenaan komt. Want je wilt geen brandwonden krijgen van deze zeer warme houtbrander. Je kan de temperatuur goed instellen en hij gaat gemakkelijk aan en uit met de knop op de brander. Leuk om dus een nieuwe hobby te creëren of om je huidige hobby mee uit te breiden! Welke persoonlijke cadeautjes ga jij hiermee maken en wie ga je er mee verrassen?

Bekijk deze houtbrander hier

Vaessen Creative houtbrander

Deze houtbrander is voor jouw als creatieve persoonlijkheid een super aankoop. Deze houtbrander heeft zeer goede reviews en wij raden hem daarom jouw ten zeerste aan. De prijs is momenteel extra scherp door de korting die van kracht is via Bol.com. Mocht jij mooie kunstwerken willen maken op prachtige stukken hout dan is dit het product dat jij zoekt. Naar hout is dit apparaat ook geschikt voor het bewerken van leer. Er worden 5 messing brandpunten meegeleverd en speciale brandpunten voor het maken van lijnen en mooie schaduwen en punten. Er zit boven de handgreep een hitte kap om er voor te zorgen dat jij je niet verbrandt tijdens het creëren.

Bekijk deze houtbrander hier 

Pebaro houtbrander

Deze houtbrander is van iets meer voorzien dan de houtbrander die hierboven wordt beschreven. Door de lengte van de kabel is het gemakkelijk werken en kan jij rust aan jouw werktafel gaan knutselen. Mocht jij mooie graveringen willen maken kan jij kiezen voor verschillende opzetstukjes voor iedere type ondergrond. Mocht jij kiezen voor een dikkere punt kan jij mooie grove lijnen maken, je kan ook kiezen voor een dunne punt om zo kleine details beter te kunnen schetsen. Ook zitten er punten bij die je kan gebruiken voor het maken van schaduwen. Deze houtbrander heeft wel 9 verschillende opzetstukken. Wil jij misschien jouw oude portemonnee voorzien van een mooie opdruk, dan kan jij zelfs dit maken. Jij wordt de knutsel koning(in) van de buurt met deze houtbrander.

Bekijk deze houtbrander hier

Ofille houtbrander

Houtbranden als een pro, deze houtbrander geeft jou alles. Je krijgt hem in een handige opbergzak waardoor hij niet hoeft rond te slingeren door huis, maar jij altijd alles bij zich hebben. Deze machine maakt jou tot bijna een tattoo artiest. Hiermee leer je alle kneepjes, de handige en gebruiksvriendelijke handgreep zorgt ervoor dat jij ergonomisch en gedetailleerd te werk kan gaan. Ook heeft deze brander een hele handige houder waardoor jij hem makkelijk kan wegzetten en ook niet per ongeluk schade maakt aan jouw tafel. Deze set bestaat uit 35 delen. Een kleine kanttekening, pas op want bij de eerste keer dat jij het apparaat in gebruik neemt kan er rook ontstaan, dit is normaal dus niks om je zorgen over te maken.

Bekijk deze houtbrander hier

Ofille professionele houtbrander

Deze houtbrander is nu goedkoper dan ooit geprijst. Via Bol.com weet jij weer het goedkoopste in huis te halen. Maar naast dat het goedkoop is, is dit model zeer professioneel. Jij kan met dit model bijvoorbeeld zien hoeveel graden hij wordt en dit dan ook instellen om ervoor te zorgen dat jij het juiste aantal graden gebruikt bij het type waarop jij dit product gebruikt. Mocht jij willen werken met stencils worden er onder andere letterstencils geleverd. Ook is het mogelijk om jouw houtbrander gemakkelijk weg te zetten door hem in de bijgeleverde houder te zetten. Niet geheel onbelangrijk, de gebruiksaanwijzing is beschreven in het Nederlands.

Bekijk deze houtbrander hier

Dieux houtbrander

Het laatste model dat wij beschrijven voor je, is het model van Dieux. Deze houtbrander wordt geleverd met heel veel verschillende stencils om ervoor te zorgen dat jij kan creëren wat jij maar wil.  Bij deze houtbrander worden maar liefst 54 delen geleverd en hierdoor kan jij alle kanten op. Wil jij de temperatuur makkelijk wijzigen dat kan door de draaiknop die bij de handgreep zit. Daarnaast is hij zeer duurzaam gemaakt en kan hij nog lange tijd mee. Ook is hij zeer gemakkelijk schoon te maken, wij raden aan dit ook te doen voor langdurig gebruik.

Bekijk deze houtbrander hier

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een houtbrander?

Een houtbrander is gemaakt om jouw creatieve geest een handje te helpen. Vroeger werden kunstwerken in hout gegraveerd doormiddel van een mes. Destijds kan je dit heel mooi doen met een houtbrander, maar wil jij tot in perfectie werken raden wij een professioneel apparaat aan die voldoet aan jouw wensen. Denk dan aan een houtbrander waar veel opzet punten bij worden geleverd hierdoor zijn er veel mogelijkheden in het zetten van lijnen of misschien wel schaduwen. Mocht je willen kleuren is dit zelfs mogelijk bij sets. Wil jij gewoon starten en hoeft dat niet per se met het meest luxe model ga dan voor een goedkoop model met een paar opzetstukjes. Zo zie jij ook of jij aanleg of talent hebt voor het bewerken van hout voordat jij een duur product hebt aangeschaft en nooit meer gebruikt.

You May Also Like