Op zoek naar de beste goedkope vochtvreter? Wij scannen budgetwinkels als Lidl, Action, Aldi en Blokker voor de beste vochtvreter. Daarnaast maken we een overzicht van de beste budget vochtvreter van 2020.

Vochtvreters, ze bestaan al vele jaren. Jij hebt een vochtig huis waardoor je soms schimmel plekken krijgt of wel last hebt van veel huisstofmijt. Mocht je hier echt korte metten mee willen maken dan ga je op zoek naar een oplossing. Deze oplossing ligt voor de hand, het kopen van een vochtvreter. Deze vochtvreter haalt vocht uit de lucht door eigenlijk gewoon een heel scheikundige oplossing, namelijk: zout. Hoe werkt dit? Er wordt calciumchloride gebruikt eigenlijk zout dat trek waterdeeltjes naar zich toe. Let wel op, je kan gaan voor gewoon een vochtvreter maar deze werken enkel onder ideale omstandigheden. Daarom heb ik een onderscheid gemaakt tussen luchtontvochtigers en vochtvreters. Luchtontvochtigers zijn wat duurder maar kan je makkelijker in iedere ruimte gebruiken. Daar tegen is de goedkope variant weer geschikt voor kleinere ruimtes.

Vochtvreter bij de Action

Bij de Action verkopen ze de goedkope variant: de Washcat vochtvanger. Deze zijn super en ideaal voor als je hele vochtige ruimtes wil aanpakken. Denk hierbij aan een ruimte als de kelder, kruipruimte of de meterkast. Het voordeel bij deze ruimtes is dat de deur vrijwel altijd dicht blijft, waardoor je niet onnodige lucht van buiten aan het filteren bent. Dit zou er ook voor zorgen dat je vochtvreter geen effect heeft. Denk aan ruimtes waarvan de deur een minimale hoeveelheid per dag of misschien zelfs per week open gaan. Dat zijn de plekken waar deze variant helpt. Maar koop je dan deze variant weet je zeker dat je het gaat merken aan de luchtconditie. Woon jij ergens waar de luchtvochtigheid hoog licht, niet alleen in de zomer maar ook in de herfst of lente al dan is het goed om na te denken over de aanschaf van een vochtvreter. Bij de Action ben je dan goedkoop uit. 

Bekijk de vochtvreter van de Action hier. 

Vochtvreter bij de Lidl

Bij de Lidl kan je de elektrische en meer geavanceerde variant halen van de vochtvreter: de Silvercrest elektrische luchtontvochtiger. Deze luchtontvochtiger zorgt ervoor dat je onder de ideale condities wel tot zo’n 20 liter vocht binnen 24 uur uit de lucht kan halen. Dat is een flinke jerrycan met water. Deze luchtontvochtiger heeft drie standen. Het drogen van de was, zet het in de buurt van je schone was en hij trekt te vocht eruit. Gewenste luchtvochtigheid: je kunt hem zo instellen dat je niet alle vocht uit de lucht trekt. Dit zorgt ervoor dat je niet gelijk een extreem droog gevoel krijgt bij het adem bijvoorbeeld. Luchtreiniging: Het woord legt het eigenlijk al uit, het reinigen van de lucht in jouw huis. Dankzij de transportwielen kun je hem makkelijk verzetten mocht je hem in andere ruimte willen gebruiken. Er zit ook nog een drainslang bij die je kan helpen met het apparaat continu te gebruiken ipv steeds te moeten legen. 
Bekijk de vochtvreter van de Lidl hier.

Helaas op dit moment worden er geen vochtvreters bij de Aldi verkocht. Maar we hebben een paar andere voordelige vochtvreters voor je gevonden. 

Andere goede goedkope vochtvreters:

Ons overzicht van de beste en goedkope vochtvreters, welke nu online te koop zijn.

Mini luchtontvochtiger Renkforce HD-68W

Dit is de goedkope elektrische variant bij bol.com. Deze is ideaal om in kleine ruimtes te gebruiken en je hoeft hem alleen even leeg te gooien als die vol is. Het makkelijke is dat hij niet overloopt hij schakelt zichzelf uit als er te veel water in het reservoir zit. Deze vochtvreter werkt met een elektromotor met peltier-technologie hierdoor is die vele malen stiller dan zijn broertjes. Dus ben je op zoek naar een goedkope variant, zoek dan niet verder en klik op de onderstaande link. 

Bekijk de vochtvreter van bol.com hier. 

Trotec peltier luchtontvochtiger TTP 1 E

Het model dat je niet ziet als een vochtvreter of luchtontvochtiger maar het zou zo een kunstwerkje op zich kunnen zijn. Het is zo’n modern ontwerp dat je jezelf gaat verbazen over het design. Misschien raak je er wel zo weg van dat je er nooit meer vanaf wil. Daarnaast werkt de Trotec Peltier luchtontvochtiger ook weer met de enorme stille motor waardoor je geen last hebt van een onaangenaam geluid. De slechte luchtkwaliteit is zo je huis uit. Wees niet bang, dit model werkt. 

Bekijk de vochtvreter van bol.com hier. 

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een vochtvreter?

Je wil niet thuiskomen met je aanschaf en compleet overtuigd zijn en er na 2 weken achter komen dat het totaal niet werkt. Waar moet je dan op letten. 

Vochtvreters en luchtontvochtigers zijnen het beste op een stabiele luchtstroom. Hiermee wordt bedoeld dat de lucht zoveel mogelijk hetzelfde moet zijn. In Een ruimte waar constant iedereen in en uitloopt heeft het geen zin om een luchtontvochtiger of vochtvreter neer te zetten of je moet een hele krachtige kopen. Heb je hem staan in een ruimte waar dit bovenste van toepassing is, heel goed, maar er is nog iets essentieel. Mocht het kouder worden buiten betekent dit dat de vochtdeeltjes koud worden en je vochtvreter krijgt ze dan niet te pakken. Ook zal je dan minder last ervaren. Dus gebruik een vochtvreter voornamelijk wanneer het warmer wordt tot aan de warmte weer is gedaald. Dan zullen ze het beste werken.

 

0 Shares:
You May Also Like